Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

lørdag 30. april 2011

Øyhopping i Porsanger

Det har vært en ganske fin vår her oppe, og nå fant vi ut at det var på tide med en skikkelig telttur. I fjor høst var vi en natt på Reinøya i Porsangerfjorden, og det fristet til gjentakelse. Denne gangen skulle vi få med oss flere av øyene. Jeg, Lars og Stål Vidar dro avgårde torsdag ettermiddag.

Start i KolvikaStål Vidar i ArtisanNord på Reinøya
Lars maser om et eller annet igjen.

Fremme på Reinøya var det opp med Lavvoen, og rett i hvilestilling rundt bålet. Etter litt mat og drikke var ikke det heller nok, og vi måtte innta en enda hvilere stilling inne i teltet. Godt å være på tur igjen.


Foreløpig var vi bare tre stykker i teltet. Det skulle bli flere etterhvert....

To Artisaner og en Origo

Etter frokosten på fredag var ingen spesielt opptatt av å komme seg hjem, så vi bestemte oss for å ta en overnatting til. Vi padlet over til Dàktegilvva, en mindre øy. Der fant vi vår neste leirplass etter 10 minutter, men først måtte vi på øyhopping på holmene i nærområdet.

Trist stemning før kaffen er klar. Veldig trist.

Etter en rundtur i området, med innlagt kaffepause, padlet vi tilbake til Dàktegilvva og leirplassen. Vinden døde helt ut, sola dukket frem, og vi var veldig fornøyde med livet.

Pause før teltoppsett

Det ble en fin kveld i fjæra, med speilblank fjord der nisene vandret mellom holmene, god mat og drikke, eggsanking, og veldig, veldig mye tullprat rundt bålet.

En sulten kar

Til frokostkaffen ble vi oppmerksom på tre-fire gjester. Ost og polarbrød var tingen for musa også, og vi hadde en lengere samtale med de innfødte. Vi fikk tid til en kort fotosession, stort sett oppå Stål, som lå høvelig til og fortsatt var i soveposen. Stål er et utmerket fotografstativ.Vi pakket sammen og padlet mot bilen igjen, via Trollholmsundet. Der så vi på trollene, som en avslutning. Absolutt en tur å anbefale!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar