Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

tirsdag 19. april 2011

Simanes

I dag padlet jeg en tur med Simanes som utgangspunkt. Bestemor bodde på Simanes, og nå bor pappa og Anne Lise her. Kjente trakter, altså.

Simanes og Carpe Diem

Jeg har aldri padlet her, og det var en av grunnene til at Exploreren ble med på påsketuren. Jeg satte kursen rett over Kåfjorden, mot Auskarnes. Jeg har ofte sett folk ute på Auskarnes, og jeg skjønner hvorfor de drar dit. Veldig fin plass, med benker og bålplass. Og for en Honningsvåging er det artig å bare padle seg rett opp på beachen, uten å være redd for store steiner.

Auskarnes

Jeg padlet innover Kåfjorden, helt til Straumen. Og straum var det. Sjøen var fellende, og det gikk saaakte innover. På vei ut merket jeg ikke strømmen før jeg kastet et blikk inn mot land. Jeg skvatt da jeg oppdaget at fjæra passerte meg i flere hundre kilometer i timen, eller iallfall veldig fort. Tøft!

På innsiden av Straumsnes

På vei utover Kåfjorden passerte jeg Tirpitz' ankerplass. Under krigen lå Tirpitz her inne under fjellet og ventet på båtkonvoiene til og fra Russland. Scharnhorst var også inne i Kåfjorden fra tid til annen. Dette var store krigsskip som gikk med 36 knop(!). Under fartstester med Scharnhorst i Vargsundet, sies det at småbåtene ble kastet på land av hekkbølgene.

Tirpitz' ankerplass

Jeg padler forsiktig, så ikke hekkbølgene skal bli plagsomme. Jeg ser bombekrater etter engelske flybomber, og jeg vet at det ligger rester av et engelsk jagerfly oppi fjellet her. Jeg har vært og sett på den flere ganger, og det er stort sett bare motorblokka igjen nå. Den er for tung til å stjeles.....

Konturene av et bombekrater

Jeg padler tilbake til Simanes, godt hjulpet av tidevannsstrøm og vind. Når jeg svinger rundt hekken på Carpe Diem, kjenner jeg at det ikke er så lenge til juli og Svalbardseilas.2 kommentarer:

  1. Du skriver bra Manguuus. Flott at du ikke lager store hekkbølger, ville vært for dumt om Nefelinbåten kantra nå rett før påske.

    - Anton

    SvarSlett
  2. Flott plass ser det ut til at Auskarnes er.
    Hmm... hadde vært artig med en tur dit.

    SvarSlett