Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

fredag 30. april 2010

I siste liten!

Endelig kom godværet, og i dag var det bare å komme seg ut før arbeidshelga tok til. Lars Eirik og jeg la turen rundt store og lille Kamøya.

Greenland, Romany og Kamøya.

Lars måtte bruke noen hundre meter på å bli kjent med Greenland'en på nytt, etter 4 uker borte fra padlelivet. Han har bare 50cm å boltre seg på, så det blir jo litt stakkarslig....Men jeg synes han får det bra til med det lille han har. Som min gamle vaktsjef i Trondheim sa: "Husk, det e aldri for seint å gi opp!"

Skarvekoloni på Snaget.

Fantastisk vær, ny båt, fugleliv, nyskjerrige kobber, det blir ikke så mye bedre!


Pause.

Etter å ha rundet det ytterste punktet på øya, begynte vi å se etter landingsmuligheter. Det er dårlig med det på sørøst-sia, og særlig på fjæra sjø. Vi kom oss til slutt på land for en kopp te.....En kopp te? Ja, det går faktisk an å drikke te på tur! Det neste blir vel hvit duk og krumkaker....Konservativ? Nesten ikke.

Posering for kamera.

Merket at jeg måtte jobbe mer pr meter i Romanyen kontra Artisan. Den glir ikke like lett gjennom vannet, men det var jeg jo forberedt på. Artisanen er en milsluker i forhold, og blir uten tvil førstevalget dersom turen blir litt lengere enn i dag.


Utenfor lille Kamøya var det den sedvanlige rotsjøen, men Romanyen imponerer med høy stabilitet. Jeg vurderer å innlede et forhold til denne båten. Også.

1 kommentar:

  1. Det va en flott tur synes æ.
    Spesielt når uværet glimmra med sitt fravær.

    SvarSlett