Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

fredag 2. april 2010

Sarnestur på langfredag.

Været i dag tilsa at det ikke skulle bli noen tur, for det blåste ganske hardt. Av en eller annen grunn traff ikke vinden på Sarnes -og vi dit! "Vi" var som vanlig jeg og Lars Eirik.
Vi bestemte oss for å padle rundt Lille og Store Altsula -to øyer utenfor Sarnes.

Utsikt mot Honningsvåg fra Altsula.

Turen utviklet seg til å bli årsbeste så langt, og det var utrolige forhold til tross for at været var direkte utrivelig like rundt neste nes. Ganske rart med det været av og til........
Vi padlet oss ut til Store Altsula i selskap med et utall forskjellige fuglearter. Ørna er nå fortsatt kongen, da. Den var ganske nært, men bare når kameraene var pakket bort.

Begynner å bli kjent med båten min nå.

Etter kaffepause på Altsula bar det videre mot yttersia av Sarnes. Ble litt støtte -og styretakøvinger underveis, og det er godt å kjenne at det går fremover med teknikken. Det begynner å betale seg at roret stort sett er oppe på dekk. På yttersia var det en del sjø, men i dag synes jeg det gikk veldig greit å håndtere bølgene. Blir stort sett tryggere for hver tur, og det er godt! Stoppet ved hytta til Oddvar Storhaug en stund. Oddvar, Alf Roger og Per Gunnar var i full sløying etter en tur på fjorden. Så var det å padle seg mot bilen igjen. Jeg gjorde et par forsøk på rulla før jeg gikk på land, men det må nok øves en del før den sitter. Lars måtte jo briefe med sin teknikk, og han ruller jo som.......-ja, som noe som ruller veldig bra.


Postkort.............

Fantastisk tur!

Ps! Lars takket nei til lammelår hos svigermor til fordel for padletur. DET kalles entusiasme!

Plagdes litt med bildene i dag. Klikk på bildene for å se HELE!

1 kommentar:

 1. Sleit også med bildan i dag.
  Måtte tilkalle både han Tor og hammarn hannes.
  Heldigvis ordna det sæ før æ fikk tak i det
  værktøyet hannes.
  NYYYYYdelig tur i dag og æ må jo si at de 50% av roilla som du kan, de prosæntan kan du fort.

  SvarSlett