Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

fredag 16. april 2010

Hugo blir steine toillat......

I dag ble det en ettermiddagstur i Duksfjorden for å markere at det endelig er helg! Jeg, Ailin og Hugo startet ut fra Kamøyvær, ca 30 m fra Hugos bopel. Han har det fint, den karen:-) Meldingen var 7 m/sek fra vest, og da er Duksfjorden grei å padle i.

Hugo i Saguenay'en

Hugo hadde årets første tur i dag, og det er ikke likt han å vente så lenge. Han har vært en av de mer aktive vinterpadlerne, men altså ikke i år. Når vi startet hørte jeg Hugo si at "I dag må det ikke bli æ som tippe, for æ har ikke tørrdrakt på!"..........Jeg er ikke utpreget overtroisk, men er det nå så lurt å si sånne ting? (Svar under neste bilde.)

Fjæra i Duksforden er noe kupert.

(Svar: Nei!)

Alle mann til pumpene!

Vi padlet oss innover fjorden, helt oppi fjæra, når jeg oppdaget at Hugo plutselig sto som limt fast. Han rugget på båten, men det bar liksom ikke framover. Da bølgen trakk seg tilbake ble Hugo og Saguenayen igjen, og et kort øyeblikk så det ut som om han kunne sveve i løse lufta. Men bare et kort øyeblikk. Saguenayen er kjent som en utrolig stabil båt. Det er den sikkert også. Når den ikke skal balanseres på en liten stein. Da er den utrolig ustabil. Det ble som i filmen til Knut Erik Jenssen: "På hau i havet."

Ailin er redningsskøyte.

Som man kan ane, er jeg som nybegynner veldig lei meg når de mer garvede padlerne er uheldig og velter. Det er på ingen måte tilfredsstillende å se på.

Turen gikk videre innover i fjorden, helt oppunder "Duken", en fjellformasjon som er ganske spesiell, med sin hvite bergart. Den heter sikkert noe, denne bergarten, men jeg vet jo ikke......

Hugo under "Duken".

Deler av Duken har ramlet ned i havet, og der kan man padle rundt noen av de enorme blokkene, slik som under.


Etter en liten sjokoladepause under Duken tok Hugo fatt på hjemveien, mens jeg og Ailin padlet innom vika der hytta i Duksjorden ligger. Det er en plass jeg har lyst til å campe til sommeren! Når vi kom på land var det fyr i peisen hos Hugo, og det ble en kopp kaffe der før det bar hjemover for øl, mat og blogg!2 kommentarer:

  1. Du søte tid.Æ e misunnelig på dokker, tænk- han hugo gjør ting han ikke kan:-)
    Flotte bilda. Glæde mæ til æ kan komme mæ i kajakken.

    SvarSlett
  2. Det gjør vi også! Men hvis vi skal på todagers tur i Porsanger, kan du nok ikke padle i glassfiberflisa. Da må du hente fram Origoen igjen. Ellers kan vi melde om flott vårvær, med både 1 og 2 grader. Ute er det enda varmere.

    SvarSlett