Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

lørdag 1. mai 2010

Surfetur til Veidnes.

Ordentlig skitvær i dag, og da er det jo best å iføre seg tørrdrakten. Meldingen var 9 m/s fra øst, og sluddbyger. Det får ikke hjelpe. Må man, så må man! Vi bestemte oss for å padle fra øst mot vest, for så å bli hentet hjem igjen. Vi startet i Storbukt nedenfor huset til Lars, og satte kursen for Veidnes.

Sidesjø i Breivika

Litt utenfor Honningsvåg kunne man ane at vi kom til å møte på endel sjø i dag, og det viste seg å stemme. Kryssingen av Breivika foregikk med sjøen i sia, og det var store kontraster fra gårsdagens godværstur. Lars ga beskjed om at vi kunne vurdere forholdene videre når vi kom til Steinviknæringen. Det gjorde vi på følgende vis:

Jeg tenkte som så: Alf hadde neppe solgt meg en kajakk hvis han trodde det kunne være farlig. Lars drakk litt Redbull.
På den vurderingen bestemte vi oss for å krysse over til Altsula:-) Idiotsikkert.

Lars på surf i det fjerne.

I sundet mellom Steinviknæringen og Altsula foregikk det saker og ting! Sjøen fra øst kom nå rett bakfra, og surfing ble det enten man ville eller ikke. Man ville. Jeg har aldri hatt det så gøy i min flere måneder lange kajakk-karriere. Lars kom med en del utrop som fikk store flokker med gjess og ender til å trekke sørover igjen, og jeg tolket det dithen at han også hadde det bra.

Bare så det er sagt: Denne turen hadde jeg ikke tatt for to måneder siden. Sjøføret i dag var det groveste jeg har prøvd meg på, men det føltes veldig kontrollert. Jeg er sliten i ansiktsmusklaturen, for gliset satt på gjennom hele sundet.

Lars er nesten død

Neida, Lars er ikke død. Han bare gjør seg til. I alle fall måtte vi ha oss en liten pause på Tofta. Tofta er en liten rabb på Altsula, der det er fint å lande med glassfiberkajakk. Etter en pust i bakken, bar det videre med vinden i ryggen.
Etter å ha surfet oss fra Altsula til Veidnes begynte det å kjennes i armer og skuldre. Turen ble derfor mitt livs artigste treningsøkt.

Fremme på Veidnes tok vi inn på den fasjonable venteloungen på rasteplassen, mens vi håpet på at Lars verre halvdel kom og hentet oss hjem. Venterommet het "WC". Lars sier det er engelsk og betyr "Vær så gode og vent her".

Lars fikk den eneste sitteplassen på "WC"

1 kommentar:

  1. Morsom tur og morsom læsning.
    Hele turen endte på skithuset:-)))

    SvarSlett