Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

fredag 10. juni 2011

Ursuit Gemino, og tur til Laukvika....

Om Ursuit Gemino:
I dag ankom den nye tørrdrakten min, Ursuit Gemino. Det er jo ingen liten hendelse, og jeg og Lars la inn en tur til Laukvika i anledning dagen. Gemino er noe nytt for min del, da det er en todelt tørrdrakt. Den er delt med glidelås rundt midjen, og man får dermed en heldrakt på sjøen, med mulighet for å kaste jakka på land. Det er neoprenmansjetter i hals og handledd, og føtter på buksa.

Todelt på land....

Tetning i glidelås-skøten

Hel tørrdrakt
Produsenten av drakten har lang fartstid som tilvirker av dykkerutstyr, og finlenderne leker ikke butikk i så henseende. Drakten virker solid og beregnet for røff bruk.

Det merkes imidlertid at det ikke er en drakt kun for padling, og passformen er "så der". Strammingene rundt ankler og handledd er litt primitive, og det føles som om man får litt tekstiler til overs. Halsen er også litt kraftig, og vanskelig å pakke bort. Dette er således ikke noen kandidat til "årets design-pris". Det er integrert hette i jakka.

Synligheten er ivaretatt, til tross for en mørk farge. Det er godt med reflekser på både bukse og jakke.

Neopren i hals og handledd er utrolig behagelig i forhold til lateks. Det holdt også tett under dagen korte rulleøkt.

Knærne og baken er forsterket med gummi (?), og ser ut til å kunne tåle litt av hvert.

Lukkeanordningen er ny for meg, men drakten er overraskende enkel å ta av og på, og det holder tett. Det ser ut til å være en solid patent. Det var denne jeg var mest spent på, men roen senket seg når jeg fikk ta og føle på.....

Vi var på tur i ca 5 timer i dag, og jeg tenkte lite over hva jeg hadde på meg. Det er et godt tegn. Jeg padler på Finnmarkskysten fra februar til november, og stiller visse krav til en tørrdrakt. Jeg tror Gemino kommer til å tilfredstille, og det er rom for å ha litt ekstra klær som underlag. Drakten leveres i en bag, og det følger med neoprenhette, neoprenhansker, og en lue. (Bilde) Både bag og ekstraplagg ser ut til å være av høy kvalitet.

Foreløpig konklusjon:
Dette er ikke noen "jåledrakt", og man må leve med at det er noen ekstra kvadratcentimeter med tekstiler, spesielt rundt handledd, ankler og hals. Den er imidlertid svært behagelig å ha på, grunnet neoprenmansjetter i hals og handledd. Tett og fin under bading, og jeg må innrømme at jeg ikke er i stand til å merke forskjell på pusteegenskapene til "4tex" og Palm Aleutians "XP250", eller hva det nå heter. Klam blir man i alle fall.....

Som nevnt gir drakten inntrykk av å tåle fjæralivet i Finnmark, og det er helt klart en fordel at man kan kaste jakka når man kommer på land. At drakten kommer i egen bag, med skikkelige hansker, hette og lue, gir et snev av ekslusivitet. Og det liker vi jo:-)

En tørrdrakt for de som trenger en tørrdrakt.

Dagens tur:


Turen gikk ut på østsia av Kamøyfjorden, i retning Helnes. Målet var Laukvika, en liten perle midt i et ugjestmildt strekk av Helneslandet. Kamøyfjorden munner ut mot NE, og det er ingenting som demper havsjøen når været står på fra den retningen. I dag var det behagelige dønninger, og det var fine forhold for å øve seg på rockhopping langsmed landet. Det ble noen landkjenninger på Exploreren, men det må vi tåle....Den skal aldri ut på bruktmarkedet likevel. Dag Norum fra Varangerpadlerne var her i mai og fjernet noen sperrer i bruk av kajakk. Det er jeg takknemlig for.


Hytta i Laukvika sto der den pleier, og vi tok kaffen inne i dag.

Tilbake ved start var det tid for litt rulling. Jeg har bestemt meg for å lære meg èn rulle på skikkelig vis: Foroverbøyd sveiperulle. Den vil jeg prente inn i ryggmargen, til høyre og venstre, og så kan andre drive med sirkusruller med mursteiner, telys og gud vet hva. Joda, jeg synes det ser artig ut med alle rullene, men nå skal det prioriteres i forhold til hva som er praktisk anvendbart. Jeg har blitt vant til å komme opp liggende på bakdekket, men i dag fikk jeg til å ende opp i padlestilling. Noen hundre gjennomføringer til, så sitter det.

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny tørrdrakt! Du så riktig så barsk ut i den, hehe.. :) Og gratulerer med "fremoverlent-rulla", det er jo som du sier artig med div. ruller, men det er tross alt sikkerhet som er årsaen til at man trener på rulla, og da er nok det å komme opp i padlestilling veldig viktig. :)

  SvarSlett
 2. Takk for det! Jeg håpet at jeg skulle se litt barskere ut, ja:-) Jo, jeg tror absolutt jeg kunne blitt bitt av "Rulle-basillen", men alt til sin tid. Vil gjerne ha en 100%-rulle først, og da er nok fremoverlent den mest fornuftige. Øve, øve....

  SvarSlett
 3. Den røde drakta på karen med sjegg virker på bildet som en solid en. Kan/vil du opplyse merket ??
  Mvh Jan W. Herland

  SvarSlett
 4. Peak one-piece. Sjekk Alfafritid.no
  Veldig fin drakt.

  SvarSlett