Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

lørdag 15. mai 2010

Telttur! .......eller bare tur.

Grotter:
Fredag 14.mai var det klart for den store utflukten! Tjoli, Ronny, Lars, Hugo og jeg skulle på telttur. Turen gikk til småkjæftan, og været var upåklagelig. Hugo og jeg tok en liten ekstrarunde utover Tufjorden før vi inntok leiren. Det var lurt, for Hugo visste om noen grotter som vi kunne utforske. En av dem går 60-70m inn i fjellet, men det er ikke noe jeg har tenkt å kontrollmåle. Det holder å se litt i åpningen. Skal man videre inn, må man dykke.

Inn mot Fantometfossen?

Gjesværstappan med krem på.

Moder natur har liksom lagt godsia til i det siste, og inntrykkene har knapt nok festet seg før nye ting dukker opp.

I leiren:
Vel fremme i leiren var det slått opp to lavvuer, og bål, mat og drikke var i fokus. Kanskje særlig drikke. Det ble nemlig veldig langt utpå kvelden før vi fikk et måltid noenlunde klart. Lars Eirik hadde med elgkjøtt som vi woket, mens de andre hadde entrecòte i folie. Etter maten var det igjen fokus på drikke, og det ble kokt bålkaffe med innlagte brannskader og fall i fjærasonen. Klokka 0400 var det kveld for de to siste, og det var jeg og Hugo. Jeg fikk ikke sove, og tok meg en fjelltur for å bli skikkelig trøtt. Jeg siktet meg inn på en liten fjelltopp, og fikk et oversiktsbilde av campen i rekvedfjæra:

Campen vår.

Teltlivets gleder:
Turen fungerte etter hensikten, og jeg kom meg i posen. Vinden hadde tatt seg kraftig opp i løpet av kvelden, proposjonalt med at intelligensen dalte hos festdeltakerne. Vi var lettere tilsjasket av forfriskninger, alle sammen, og dette kan nok ha gjort sitt til at teltoppsettet var noe mangelfullt.
Etter ca en times søvn ble det luftig i lavvoen. Enormt luftig. Vi hadde faktisk sluttet helt å ha lavvo, og den hadde lagt seg for seg selv i fjæra noen meter unna. Jeg tenkte det var best å informere huseieren, Lars Eirik, om at vi nå var uteliggere. Det var lettere sagt enn gjort. Isaksen opplevdes som vanskelig å få kontakt med, og var bitter og innesluttet der han lå, nederst i en gul sovepose.


Lars konstaterer at teltet har sluttet å fungere.

Etter en serie forsøk på å få Lars i våken tilstand, fikk jeg han opp i "albustående". Vi var enige om følgende:
A: Vi har ikke telt.B: Telt har vi iallfall ikke.

Etter denne klargjøringen var vi enige om at noe måtte gjøres. Vi besluttet derfor å behandle saken så fort som mulig, kanskje allerede førstkommende morgen.

Gutta på tur.

Etter en trivelig formiddag i fjæra var vi klare for hjemturen. Den foregikk i motvind, og det syntes vi var en passelig straff. Artig gjeng, og artig tur!

2 kommentarer:

  1. Det va jo mye lettere å plages i vinden mens vi var uteliggere med huset liggende under en stokk.

    SvarSlett
  2. Ha ha ha, jeg flirer meg halvt ihjel her. :) Artig med grotter på tur da, det vil jeg også ha.

    SvarSlett