Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

fredag 7. mai 2010

Rulla, rulla, rulla, rulla og rulla!

Nevnte jeg i overskriften at jeg tok rulla i dag? Vi har planlagt denne ettermiddagsturen i noen dager nå, og målet var å få flere med ut på tur. Fin melding, med litt sørlig vind og sol.

Oppmøtet ble ikke så verst, og vi var totalt 5 stykker i kajakk; Ronny, Robert, Ailin, Lars og jeg. Thomas Olsen, Håvard og en kompis kom på kaffebesøk med nyinnkjøpt båt. Vi padlet ut fra Sarnes, og la turen ut til Altsula. Vel fremme ble det kaffepause i sola.

Fredagsværet på Altsula

Etter pausen var det stemning for å runde øya, og det ble en skikkelig godværsopplevelse. Ronny hadde første turen i år, så det klaffet jo bra å få litt humane værforhold.

Jeg prøver:
Etter runding av Store Altsula, ville Robert i land på lille Altsula for å se etter måsegg. Vi andre var sånn passelig engasjert, og jeg fant ut at jeg skulle trene litt på egenredning mens jeg ventet. Jeg har prøvd på rulla nå og da, men har ennå ikke lagt sjela i å øve meg skikkelig på den. Derfor var det en glad gutt som plutselig fikk til den ene rulla etter den andre. Koden er knekt!

Hva føler jeg nå?:
Å mestre rulla for første gang var en litt spesiell følelse; Med "Brain-freeze", snørr i hele hodet, og rapende på saltvann, er man ikke særlig sexy når man holder på som verst. Det bryr man seg veldig lite om, og man vil gjerne bli fotografert og filmet. Hva skal man med disse opptakene? Skremme jenter? Jeg tror man blir hjerneskadet av det kalde vannet. Ikke mye, men akkurat nok til at man tror man er tøff. Når vi kom på land og pakket sammen, måtte jeg spy, da jeg hadde inntatt store deler av Barentshavet under sjarmoffensiven. Det syntes jeg også var helt på sin plass. Det var fint å spy. Som sagt, en liten skade får man nok.

Skåret i gleden (det er jo alltid det), var at cockpitringen på Romanyen løsnet fra skroget på høyre side. Det ble en glippe på 30-40cm, og båten tok inn mye av det vannet jeg ikke drakk opp selv. Båten er jo helt ny, så det blir en sak for Alfa Fritid å se på. Hittil har alle mytene om NDK slått til. God i sjøen, lett å manøvrere, lett å rulle, og tvilsom finish:-/ Men Jokke sier at alt kan repareres!


Ikke bare Lars i dag!

3 kommentarer:

 1. Det e flott det.
  Æ hørte rykta om at du har tatt rulla i dag:-P

  SvarSlett
 2. Ha ha ha, fantastisk rullebeskrivelse!

  SvarSlett
 3. Ler godt av beskrivelsen! -men man får i alle fall spylt opp bihulan! Gratulerer som nyrulla! Venninna mi sin baby på 3 uker tok også rulla her om dagen, fra mage til rygg eller noe. Fikk massiv oppmerksomhet dét også! Menn og rulling, altså! :-)

  SvarSlett