Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

søndag 31. juli 2011

Ny-Ålesund -partybyen.

Lørdag er en god dag å ankomme Ny-Ålesund. Middagen i messa er oppgradert, og man kan ta med vin eller øl selv. Dessuten er Mellageret -den lokale puben- åpent.

Middagen i messa var trivelig, og med både Bjørn Valle og Lise Ottem tilstede, var det jo nesten som å være på fastlandet. Etterpå var det samling i fellesrommet på hotellet. Der ble det faktisk utnevnt ny havnefogd i Ny-Ålesund, etter at Andrine hadde gjort en god jobb som havneassistent tidligere på dagen. Jan Sigurd sto for utnevnelsen, og den er nedtegnet i hotellets gjestebok. Den nye fogden ble spesielt roset for sine kvaliteter i selskapslivet. Sysselmannen får vi informere senere, hvis han ikke leser denne bloggen.

Jan Sigurd og Andrine "Fogden" Kylling
"Mellageret Kafè"
I Ny-Ålesund er det fotoforbud etter kl 2200. Derfor skjedde det ingenting resten av kvelden, selv om det ryktes om lange nachspiel med avslutning i badestampen.

Jan Sigurd fikk mye pes for påhengeren som ikke startet på Bjørnøya, og så seg etterhvert nødt til å ta grep. Ny plugg og nye dekaler var alt som skulle til. Etter at motoren ble en Bolinder, var det aldri et feilslag igjen. For dere som ikke har hørt om Bolinder: Det var det helt store av båtmotorer for 60-70 år siden.....

Ny-Ålesund er, iflg Jan Sigurd, en internasjonal havneby, og stemningen på land bar preg av det. Vi bestemte oss for å komme innom på returen også. Fantastisk gjeng der oppe!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar