Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

søndag 31. juli 2011

Ny-Ålesund - Moffen/Woodfjorden/Mushamna

Vi hadde Moffen og 80' Nord som mål, og gikk fra Ny-Ålesund på søndagen. Seint på søndagen. Tilbake til 6-timersvakter og mange timer ute på havet. Det ble fotgrafert flittig.Vi gikk på innsiden av Danskeøya og Amsterdamøya, og seilte ut av kartet på plotteren. Vi var nå nord for Svalbard. Mandags formiddag kom vi til Moffen, øya med 1,5m som høyeste punkt. Hvalrossen lå i en stinkende haug på vestsiden. Noen lå på rygg med tennene i været, og det var i det hele tatt en uryddig gjeng.
Moffen sjøbadeforening er en forholdsvis ny forening, stiftet av Magnus Nilsen og Jan Sigurd Johnsen den 25.07.11 Det var ifølge sikre kilder èn -1- grad i vannet, da vi menget oss med de andre baderne. Med redningstau rundt livet ble det et kort opphold i vannet. Jeg var ærlig talt mer bekymret for de lokale innbyggerne enn for kulda. En 1000-kilos hvalross eller to klarer man sikkert med, men her var det jo mange fler. Best å være forsiktige. Mens diverse hvalrossvitser florerte på dekk, fikk vi badet på 80' Nord. Jeg synes synd på hvalrossene som må bade her opptil flere ganger i året.

Det gikk en champagnekork før vi vendte sørover igjen. Vi hadde sett oss ut Mushamna som ankerplass for natta. I Mushamna er det også en fangststasjon, men det er ikke folk der nå. Speidingen etter Isbjørnen ble mer intensiv da vi seilte inn Woodfjorden. Ved innseilingen til Mushamna lå det plutselig to stykker i fjæra. Da jeg kom frem på baugen, oppdaget jeg en tredje i vannet. Det var en binne med to fjorårsunger. Vi seilte forbi på 20-30m hold, og familien poserte vellvillig en god stund. Etterhvert ble de lei av oss, og ruslet avgårde. Det var nok gode røyeforhold i området, for de lå på sammen plass da vi dro dagen etter.
Mushamna
Røyemiddag
What??Hvor er modern?FerdigbadetMushamna var en skjermet havn, og det var fint å ankre der. Vi hadde skyfri himmel og vindstille, så det ble som en fin sommerdag på bayen. Med indrefilet av rein, rødvin, og gin tonic (MED sitronskive), ble det en fin ettermiddag i sola. Vi prøvde oss på sjørøyefiske, og jeg fikk en på 3,1kg.Mushamna var høydepunktet på turen, og kan absolutt anbefales!!

2 kommentarer:

  1. Fy flate, for noen opplevelser dere har hatt på turen! Spennende!

    SvarSlett
  2. Mushamna er å anbefale. Har selv bodd på fangststasjonen der, og kan bare bekrefte at røyefiske er bra.

    SvarSlett