Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

lørdag 30. juli 2011

Bjørnøya!

Skodda lå tjukk over Bjørnøya da vi ankom, men solen skinner på de vellykkede, og snart fikk vi fine værforhold. Vi gikk inn i Sørhamna for å ankre opp. Ankring=ankerdram, og stemningen var stor under lunsjen.
Etter lunsj seilte vi mot vestsiden av øya. Bjørnøya gir vill natur en ny mening, og det ble brukt mye tid på baugen med kamera.

En russer som fikk ommøblert skroget i et uvær.

Perleporten er jo ikke noe det haster med, men på Bjørnøya finnes en lightversjon man kan øve seg på. Jeg, Tore og Jan Sigurd bestemte oss for å ro gjennom i gummibåten. Vi hadde med Jan Sigurds påhenger, men det var en miljøutgave som ikke brukte bensin. Den brukte ikke bensin fordi den ikke startet. Altså ro gjennom.Etter perleporten satte vi kursen for Ellasjøen. Faren til Jan Sigurd var der på røyefiske på 60-tallet, og vi måtte oppom for å sjekke forholdene.

Syla
Polarlomvi -Lomvi med briller
I ettertid viste det seg at man må ha eget fiskekort for å fiske på Bjørnøya (!), så det neste avsnittet blir rent hypotetisk. Hvis man skulle fisket på Ellasjøen, ville det vært en god idè å gå til land med gummibåt. Derfra kunne man gått i ca 10 minutter, og ville da vært ved utløpet i vannet.
Hadde man fisket der, ville man antakelig fått rundt 15kg røye på en drøy times fiske. Størrelsen ville nok variert mellom 0,8 og 2kg. Det hadde vært noe........Nå -midt i fellesferien- lot fiskekortutsalget til å være stengt. Vi så i alle fall ingen fiskekortbod.

Illustrasjonsfoto

Vi seilte opp langs vestsiden av øya. Skodda kom tilbake, og vi satte kursen mot Sørkapp og Spitsbergen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar