Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

lørdag 30. juli 2011

Bjørnøya-Longyearbyen

Frem til Bjørnøya gikk seilasen veldig greit. Et døgn etter vi forlot Bjørnøya traff vi imidlertid på drivis for første gang. Rart å våkne til hindringer til alle kanter. Det var endel skodde i tillegg, og det gjorde manøvreringen enda vanskeligere. På toppen av dette var det meldt sørlig kuling. Vi brukte 6-7 timer på å manøvrere oss ut av isen, og kulingen lot heldigvis vente på seg.

Da vi kom oss tilstrekkelig langt ut i havet, ble det gode seilforhold. Vi holdt oss på god avstand til iskanten, og dreide etterhvert inn mot Isfjorden og Longyearbyen. I munningen av Isfjorden lå det også et belte med is. Det ble litt telefonering med satelittelefonen, men løsningen kom seilende forbi i form av en svensk passasjerbåt. Vi fulgte i kjølvannet til "Origo", og kom oss etterhvert inn i Isfjorden og åpent farvann.


I Longyearbyen hadde Jan Sigurd kontakter, og vi ble hentet opp til Unis av Helen og Knut. Der var det dusj, badstu og øl. En fin velkomst etter 4 døgn ombord. Etter et restaurantbesøk var mannskapet slitent, men jeg og Jan Sigurd tok en liten pubrunde for sikkerhets skyld. Torsdagen ble også brukt i Longyearbyen, med omvisning på Unis, shopping og mere pub-besøk. Bjørn Valle fra Honningsvåg var kjentmann. I alle fall en stund. Utpå kvelden ble han mer og mer ukjent.

1 kommentar: