Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

tirsdag 14. juni 2011

Guran!!!???

Lars, Olaf og Lasse

I dag gikk turen til Tufjorden, og jeg, Lars, Olaf og Lasse la ut kl 1730 i flott vær. På nordsia av Tufjorden finnes mye spennende terreng å utforske, og det er blant annet en nifs grotte der....

Det finnes også noen grotter som ikke er nifse. Vi snirklet oss langs fjæra, og inn i alle gliper og keiler vi fant. Det ble etterhvert ganske mange.


Jeg har vært her med Hugo en gang tidligere, og han viste meg inngangen til en grotte som skal gå ca 70m inn i fjellet. Bredden varierer fra ca 70cm til rundt 2m. Det er høyt under taket på fjærasjø. Det var lite drag i sjøen i dag, og vi prøvde å se om vi kunne komme til bunns i grottemysteriet. Det er nå det blir nifst og uhyggelig, så man kan velge å slutte å lese her.....

Ca 30m inne i grotta. Vi fortsetter rundt neste sving, og dagslyset blir borte......

Det ble etterhvert stappmørkt inne i grotta, og vi måtte ta bilder med blitz for å få et inntrykk av omgivelsene. Da med ett, når Lars tok et bilde, skjønte jeg det: Det er her Fantomet bor! Jeg så ikke Fantomet selv, men jeg er ganske sikker på at det var Guran som stakk hodet opp bak en stein der inne. Vi rygget forsiktig ut igjen, og jeg merket at jeg tross alt trives best i "öppna landskap". Men tøft var det, langt der inne i fjellet.

Storkjæftan

Vi fortsatte til Storkjæftan, en NW-vendt vik ytterst i Tufjorden. Der ble det kaffe og kjeks før vi returnerte til bilene. Drøye 5 timer var vi på sjøen i dag. Jeg blir bare mer og mer imponert over mulighetene vi har på vår egen øy!

4 kommentarer:

  1. Magnus.Du vet jo at han Guran bor i hodeskallecontainern her i Tromsø.No må du skjerpe dæ.....

    SvarSlett
  2. Huff! Ja, det va no også en fest.....

    SvarSlett
  3. Fine-fine Finnmark! -og inni det; Magerøya! Gleder meg til å padle dit og rundtomkring der en gang. Når en gang er? Det vet man ikke. Guran? Typisk Guran å flytte litt rundt på seg! Han bruker å besøke tennene til Jens innimellom også!

    SvarSlett