Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

fredag 31. desember 2010

Godt nytt år!

Da har jeg jobbet min siste vakt i 2010, og det er bare å lade opp til kveldens fest. Mitt første år som padler er herved avsluttet. Fasiten viser at det ble padlet svært mye i april og mai, mens det av forskjellige årsaker ble mindre utover sommeren og høsten.

Når jeg tenker tilbake på året som har gått, er det alltid TURENE som dukker opp i hodet. Jakt, fiske eller kajakk -det er det sosiale samværet rundt bålet som fester seg. Jeg har etterhvert skjønt at det er slike øyeblikk jeg setter mest pris på, og jeg vil prioritere å få flere i året som kommer.

17.mai-turen rundt Nordkapp står som den største turopplevelsen i 2010, med fantastisk vær og i godt selskap. Jeg liker å tenke tilbake på den turen.

Kajakkdilla traff meg med full kraft i 2010! I perioder blir man liggende våken om natta og fundere over rulla, den store Turen, ny kajakk, ny åre, og andre viktige ting.
Å oppdage en ny hobby med så mange muligheter som kajakken tilbyr, er utrolig artig. Overnattingsturer, bølgelek, rulla -jeg har mye å gjøre fremover!Det har selvfølgelig utviklet seg et behov for flere båter, men det er helt greit. Jeg prioriterer det jeg liker å holde på med, så enkelt er det.

"Nordkaperne" som gruppe er også nytt i 2010. Snart begynner dugnaden med å få padlehytta i stand, og i løpet av våren har vi forhåpentligvis fått oss et tilholdssted. Det tror jeg er bra for padlemiljøet lokalt. Det vil nok aldri bli et kjempestort miljø for padling i lille Honningsvåg, men jeg tror enda at vi har litt å gå på.

Vinteren er tiden da man planlegger alt man skal utrette neste sesong, og erfaringsmessig er det ikke alt som lar seg gjennomføre. Jeg og Lars planlegger korte turer, lange turer, kanskje et kajakktreff, kursing osv, osv. Om et år får vi se hva vi rakk over. Lars tenker minst like mye kajakk som meg selv, og det er jo betryggende:-)

Vil sende en takk til Alfa Fritid også. Det er stadig vekk nye problemstillinger som dukker opp på kafferommet til Lars Eirik, og det resulterer ofte i en mail til Alf. Enkelte ganger får vi fornuftige svar også:-) For et padlemiljø i startgropa er det viktig å ha noen å rådføre seg med.

Målet for 2011 er greit: Flere turer, forhåpentligvis et teknikkurs, og generelt bli en bedre padler. Og rulla skal sitte som et skudd!

Godt nytt år!

1 kommentar:

  1. Gleder meg til det nye padleåret
    med de utfordringene det bringer.

    SvarSlett