Hei!

Velkommen til min kajakkblogg! Her legger jeg ut turbeskrivelser og bilder fra mine kajakkturer. Å padle havkajakk på 71' Nord gir meg en perfekt blanding av naturopplevelser og action! To måneder i året er sola helt fraværende, mens vi får betalt tilbake om sommeren med to måneders midnattsol. Med Barentshavet som nærmeste nabo er utfordringene mange. Vi gjør likevel vårt beste for å få kajakksesongen til å vare hele året! Som medlem av padlegruppa "Nordkaperne" håper jeg at flere får oppleve Nordkapp fra kajakken.

onsdag 8. februar 2012

Norge på langs -Ofte stilte spørsmål!

Langturen begynner å nærme seg, og i den forbindelse dukker det opp spørsmål fra folk i nærmiljøet. Jeg har oppdaget et artig fenomen rundt dette: Såkalte "Ikke gjennomtenkte spørsmål". Jeg nevnte dette for Lars, og han opplevde det samme. Derfor denne:

"Guide for nyskjerrige som egentlig ikke bryr seg, men føler de må spørre om noe likevel"

Her er de hyppigst stilte spørsmålene, med utfyllende svar:

1. -Er dere klar over hvor langt det er?
Vi har planlagt turen i 15 måneder nå, men dette har vi visst glemt å undersøke. Da måtte vi i tilfelle kjøpe oss et kart over det aktuelle området. Altså Norge. Vi antar imidlertid at det blir nødvendig med overnattinger. Dette fører oss umiddelbart over til neste spørsmål, nemlig:

2. -Hvor skal dere bo?
Vanskelig spørsmål, det der. Vi slo fort fra oss Gol Høyfjellshotell, og Oslo blir også upraktisk. Vi har kommet fram til at vi vil bo nært havet. På den måten sparer vi oss for mye arbeid, da vi allikevel skal padle i nærheten av havet. Hvis man bare kunne hatt en egen bolig som var mulig å sette opp på kvelden og pakke ned om morgenen......

3. -Har dere padlet så langt før?
Vanskelig å svare på, jfr. spørsmål 1. Jeg kommer ikke på noen turer i farten, der vi har padlet Norge på langs. Usikker.

4. -Hva skal dere spise?
Vi skal være borte i 12 uker. Det blir nok til at vi spiser forskjellige typer.......mat. Mat skal etter sigende gjøre underverker når man padler langt. Jo, det blir nok mat. (Vi har ved et par anledninger svart "Puffet ris" på dette spørsmålet, og det har vist seg å avslutte samtalen på en grei måte. Man får et tvilende blikk, men ikke flere spørsmål.)

5: -Enn været, da?
Været er nok det vi har brukt mest tid på å planlegge. Det blir mye godt vær, med en lett bris fra sør, uten for plagsom sol. På kveldene vil det være svalt i teltet, men likevel fin temperatur til å sitte ute. Vi skal også ha noen få innslag av høy sjø og regn, mest for bildene sin del.

Håper dette var klargjørende!

3 kommentarer:

 1. HA-HA!! Er veldig glad for at spørsmålet "Kan jeg være med å padle et stykke?" ikke havnet på denne lista!

  Forresten, er dere KLAR over HVOR LANGT det er eller?? ;o)

  SvarSlett
 2. Meget godt beskrevet- disse merkelige spørsmålene man så ofte får.
  Det jeg lurer mest på er følgende: Hvem er disse intetvitende individene som har som agenda å terrorisere oss med slike spørsmål.
  -Det må jo være noen som vet like lite som oss som skal svare på disse trivielle spørsmål.

  SvarSlett
 3. Ha ha ha, fantastisk innlegg! :D Puffet ris var veldig bra svart. (I den grad så dumme spørsmål fortjener å få svar i det hele tatt.)

  SvarSlett